Kuma - Barbi Laca Nado

(1.234 ocena)
799 rsd

31905
Dok traju zalihe

1 do 3 radna dana

Cena:

OPIS PROIZVODA:

Zastrašujuća priča o usponu jedne žene do vrha u italijanskoj mafiji i još neispričane priče o ženama koje su pošle njenim stopama.

Još otkako je zagolicala našu maštu, mafija je bila povezana s ukorenjenom slikom muževnosti. Čitamo o „uspešnim muškarcima”, „pametnim momcima” i „dobrim momcima” koji predvode kriminalne organizacije čija kultura nagrađuje mačizam, sa ženama kao potčinjenim likovima često bez moći: trivijalizovanim ljubavnicama i napaćenim mafijaškim suprugama. Stvarnost je daleko složenija.

U Kumi nam istraživačka novinarka Barbi Laca Nado pripoveda priče o ženama koje su se uzdigle do istaknutih položaja, a zatim izgubile podršku u italijanskoj mafiji, počevši od najozloglašenije među tim ženama: Pupete Mareske. Žena koja je u mafiji rođena i odrasla osvetila je ubistvo svog muža ispalivši 29 hitaca u čoveka koji ga je usmrtio.

Priču o Pupeti Barbi Lace Nado vešto prepliće s marljivim istraživanjima i intervjuima sa ženama iz mafije. Ona uvodi čitaoce u mafijaške porodice ne bi li naslikala celovit i složen portret stvarne kulture koja je oblikovala mafiju i žene koje su njen deo.

Ostavivši iza sebe stereotipe koje poznajemo iz mafijaških filmova, Kuma prikazuje mafiju u potpuno novom svetlu: kao punopravan, nemilosrdan kriminalni poduhvat dvadeset prvog veka, koji vode svi oni dovoljno vispreni da preuzmu kontrolu.

Popularni proizvodi

Divlji kuvar - Momčilo Antonijević

2.498 rsd

Kako da privučete sreću - Džozef Marfi

580 rsd

Moć žene - Lujza Hej

680 rsd

Kako razmišljaš tako živiš - Džejms Alen

480 rsd

Osnova zdrave i ukusne ishrane - Snežana Paučinac

1.690 rsd

Umeće življenja - Tič Nat Han

680 rsd

Život ispunjen svetlošću - Dr Džejkob Izrael Liberman

880 rsd

Metod Ilona Maska - Rendi Kirk

950 rsd

Dogodilo se jednog leta - Tesa Bejli

1.199 rsd

Boja straha - Simona Tancini

899 rsd
Pogledajte sve iz ove kategorije
Učitavanje